vrijdag 8 februari 2013

Welkom bij ACT!


ACT! Animal Care Thassos is de naam van de nieuwe vereniging voor de dieren op Thassos.
Om de vereniging officieel te laten registreren, hebben we contact gehad met een advocaat op het eiland om uit te zoeken wat daarvoor nodig is. We waren geschokt toen we hoorden dat de kosten voor advocaat en papierwerk € 1.300 zou gaan kosten! Zo'n groot bedrag konden we zelf niet betalen en dus vroegen we familie en vrienden op het eiland en in het buitenland om ons te helpen.
Binnen 2 weken had het nieuws zich verspreid en hebben we het benodigde geld ontvangen. We waren werkelijk overdonderd en zijn hiervoor dan ook zeer zeer dankbaar!
Ondertussen hebben we ook met een andere advocaat contact gehad, dit maal in Kavala, die ons een veel betere prijs offreerde. Dit betekent dat er zelfs geld over blijft om rechtstreeks aan de dieren te besteden en niet aan administratiekosten. We denken aan een sterilisatieprogramma, maar houden je hierover natuurlijk op de hoogte via deze Nieuwspagina.
Ook werd duidelijk dat het vanaf het starten van de procedure nog zo'n 3 maanden zou duren voordat de registratie een feit is. Zolang wilden we niet wachten voor men over ons zou horen, dus besloten we onze website alvast te publiceren.
Verspreid het nieuws dus onder vrienden, op Facebook, Twitter of waar dan ook. En als je denkt ons te kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!