vrijdag 6 juni 2014

Een drukke dag

Gisteren was voor veel mensen een vermoeiende maar blije dag. Het was de dag dat Zina en 3 T-pups naar Nederland vertrokken.

Alex en Tanja waren al vroeg uit de veren om het transport naar het vliegveld te regelen en eenmaal daar aangekomen liet de beambte hun, en daarmee ook de vluchtbegeleiders, erg lang wachten totdat de boxen eindelijk door de security mochten. De puppies waren, dankzij een kalmeringstablet, heerlijk aan 't slapen en hadden nergens last van. Zina echter was, ondanks de kalmeringstabletten, zeer onrustig en blafte naar iedereen die langs haar box liep. Dat werd niet zo gewaardeerd door het personeel en ze werden dan ook verzocht buiten te wachten. Maar eindelijk was het dan zover en mochten ze het vliegtuig in.

Aangekomen in Düsseldorf werden ze opgewacht door Ivonne en Sandra om naar hun nieuwe baasje of opvanggezin te worden gebracht. Helaas had Zina haar box bevuild en werd besloten eerst de puppy's af te leveren. Tilly en Tassos gingen naar hun opvang en Toula naar haar baasje. Toula heet nu Lexi en voelt zich al aardig thuis, al vindt ze alles nog wel een beetje eng. Daarna werd Zina bij Ivonne thuis schoongemaakt. Ze was eerst nog erg gestrest en onwillig, maar uiteindelijk kalmeerde ze gelukkig. 's Avonds werd ze naar haar nieuwe huisje gebracht en daar gedroeg ze zich keurig, speelde al gauw met haar bal en knuffels en likte de dochter des huizes helemaal af. Weer een gelukkige hond en baas. Toen konden eindelijk ook Ivonne en Sandra moe maar voldaan naar huis.

Het is niet altijd eenvoudig vrijwilliger te zijn in de dierenzorg, maar als alles dan weer tot een goed einde is gebracht dan weet je weer waarvoor je het doet.

En dat dit niet zonder de hulp van anderen kan is duidelijk. We bedanken Alex en Tanja dan ook hartelijk voor de organisatie van het transport, Erna, John, Jan en Bettina voor het begeleiden van de honden op hun vlucht en hun geduld op het vliegveld, en natuurlijk Sandra en Ivonne die het transport en het onderkomen van de honden geregeld hebben!



Toula>Lexi met haar nieuwe vriendin
Zina in haar nieuwe huis