maandag 27 januari 2014

9 puppy's vliegen naar Düsseldorf

In deze tijd van het jaar is het zeer moeilijk om vluchtbegeleiders voor de honden te vinden en met tien puppy's onder onze hoede werden we behoorlijk wanhopig hoe dit op te lossen.
Een van de ACT medewerkers besloot zelf op eigen kosten een ticket te boeken en vandaag vliegt zij met Nils, Ned, Nimbus en Nipper naar Düsseldorf. Met Aegean Airlines is het gelukkig toegestaan om maximaal 5 hondjes per persoon mee te nemen in het vrachtruim.

De vertrektijd was erg vroeg vanmorgen dus de 4 puppy's en hun vluchtbegeleider moesten op het vasteland overnachten, maar hoe…?
Een vriendelijke dame die in Monastiraki woont en zorgt voor de straathonden in Keramoti en omgeving, kon ons helpen en bood de puppy's onderdak voor de nacht. Lieve Ingrid, we bedanken je heel erg hartelijk en wensen je veel succes bij je verdere zorg voor de dieren.

Het duurde niet lang tot een andere medewerker besloot hetzelfde te doen. Op 7 februari vliegt ook zij met Aegean naar Düsseldorf in gezelschap van 5 puppy's: Noddy, Nash, Quinta, Petra en Peter.

Deze tickets worden uit eigen zak betaald, waarvoor ACT heel dankbaar is, maar u zult begrijpen dat dit een eenmalige actie is, die uit nood is geboren.
Voor de opvanggezinnen op Thassos is het echter een enorme opluchting met nog maar één pup om voor te zorgen. En hopelijk kunnen zij een tijdje van de (relatieve) rust genieten, voordat het volgende noodgeval zich aandient.