dinsdag 14 januari 2014

Help!

Op het moment hebben we onze handen vol met elf puppy's.
Zeven werden in november in Kalivia gevonden door een jonge vrouw die een tijdje voor ze zorgde tot ACT ze van haar overnam. Om de zorg wat te verlichten werden ze over 2 opvanggezinnen verdeeld en gingen er 4 naar Theologos en 3 naar Kalivia.
Op dat moment wisten we nog niet dat we in december nog meer puppy's zouden krijgen. Drie puppy's werden gevonden langs de hoofdweg in Limenaria. Het zijn klein blijvende hondjes, lijkend op een dwerg pincher. Aangezien we over slechts 2 opvanggezinnen beschikken, gingen ook deze naar de opvang in Kalivia.
En nog was de puppygolf niet ten einde, want in januari namen we een golden retriever mix puppy op van een man in Limenas. Hij wilde de kleine niet, maar het positieve was dat we hem konden overtuigen de moederhond te laten steriliseren en hij inmiddels een afspraak heeft gemaakt bij de dierenarts. Dus ook deze kleine ging naar Kalivia waar het nu overvol is met 7 puppy's, hun eigen 2 honden en 7 zwerfkatten.

In deze periode met weinig toeristen is het extra moeilijk om hun een vlucht naar Duitsland of Nederland te bezorgen. Zeer frustrerend als je weet dat er daar plaats is in opvanggezinnen of er zelfs families op hun wachten. Wat we heel hard nodig hebben zijn vluchtbegeleiders van Kavala of Thessaloniki naar Düsseldorf, Keulen of Amsterdam.

Dierenhulp draait niet alleen om geld! Helpende handen zijn minstens zo belangrijk! Onze opvanggezinnen op het eiland zijn meer dan overvol en we kunnen onmogelijk meer puppy's opnemen op het moment. Wat betekent dat we misschien kleintjes aan hun lot moeten overlaten als mensen ons melden weer gedumpte hondjes te hebben gevonden. Tenzij… we meer mensen vinden die bereid zijn te helpen met de opvang van hondjes. Ze hoeven echt niet in huis te verblijven, zolang ze een slaapplek in een schuur of garage hebben en een omheinde tuin om in te spelen, is het prima.
Neem alstublieft contact met ons op als u kunt helpen, ook al is het maar eens per jaar.


De N-puppy's


De P-puppy's

Helaas zijn er problemen met de camera, dus geen foto van Quinta uit Limenas... nog.