dinsdag 1 maart 2016

Het dak voor onze kennel is klaar

Dankzij uw donaties voor een weerbestendig dak voor onze kennel konden we vorige week de werkzaamheden aan het dak voltooien.

Op 25 januari zijn we gestart met deze oproep:

https://www.facebook.com/AnimalCareThassos/posts/960044017415378

en in korte tijd werd er zegge en schrijve € 580 gedoneerd, waarover we zeer verheugd waren.

Verder hadden we het geluk dat Bouwmarkt Rigas in Potos een korting op de materialen voor het dak heeft gegeven en dat we goedkopere maar goede kwaliteit materialen gevonden hebben. Zo is het dak niet alleen voordeliger geworden, maar hebben we ook nog geld over, dat uiteraard aan de dieren besteed zal worden (sterilisaties, medicaties etc.).

Val en Grant, met hulp van Joop, hebben samen een stabiel dak gebouwd. Het bleek nog een hele klus, omdat eerst het oude net (dat diende voor schaduw in de kennel) verwijderd moest worden en daarna ook nog het gaas omdat anders de houten latten niet bevestigd konden worden, waarop de dakplaten zouden worden bevestigd. Zoals u op de volgende foto's kunt zien.



Al met al een prachtig resultaat, dat niet zonder hun hulp had kunnen worden gebouwd.

Nog is het niet zo warm, zodat de honden in de kennel van de vroege ochtend- en late middagzon kunnen genieten. Maar 's zomers als het zeer warm is en de zon werkelijk brandt, hebben onze honden nu een heerlijke schaduwplek. Afgezien daarvan verandert de kennel nu na een flinke regenbui niet meer in een modderpoel en blijven de honden ook buiten hun hok lekker droog.
Daar zijn niet alleen de honden blij mee, maar ook Joop die nu droog blijft als de honden tijdens regen verzorgd en gevoerd moeten worden.

Wij danken u heel hartelijk voor de snelle hulp in de vorm van donaties, en Val, Grant en Joop voor het snelle afhandelen van de bouw.