dinsdag 29 maart 2016

Ingo

Tot ons grote verdriet hebben we vannacht afscheid moeten nemen van Ingo.

Deze grote maar zeer vriendelijke pointer werd afgelopen zomer in een erbarmelijke toestand op straat gevonden. We behandelden hem voor leishmaniose en hoewel hij wat opknapte, kwam hij niet echt goed op gewicht. Nieuwe bloedtesten toonden aan dat hij een bloedparasiet bij zich had. Nadat hij hiervoor behandeld was, leek hij sterker te worden, wat ook bevestigd werd door weer een bloedtest.

Nu zijn maatje Donald was vertrokken, besloten Joop en Tanja vorige week om hem naar hun huis te halen, in de hoop dat meer menselijk contact hem goed zou doen en zou helpen om op gewicht te komen.
Toen, na slechts een paar dagen, werd hij plotseling zwakker, kon soms niet meer op zijn benen blijven staan. De dierenarts concludeerde dat hij aan ernstige, acute bloedarmoede leed en problemen met zijn hart. Hoewel zijn kansen klein waren, legden we hem aan een infuus.

Voordat we de beslissing voor hem moesten nemen, is hij afgelopen nacht vredig gestorven. We worden getroost door de gedachte dat hij in elk geval niet alleen is heengegaan, maar in gezelschap van Tanja die in zijn laatste momenten bij hem was.

Kalo taxidi lieve Ingo, je bent nu vrij.