woensdag 20 maart 2019

Wintertijd rustig? Nee niet echt!

Nooit een saai moment in de dierenbescherming.

In de eerste maanden kwamen er 3 nieuwe honden binnen: Quinny, Salomon en Tosca.
Ze hebben allemaal hun eerste veterinaire controle, worm- en vlooienbehandeling, vaccinaties en castratie nodig.
Ondertussen is Tosca gecastreerd, Quinny heeft een afspraak op donderdag en Salomon is volgende week aan de beurt. Eerder hadden we Olga, Nora, Jeanie en Kostaki gecastreerd. Dat had wat meer organisatie nodig omdat de nachten nog steeds erg koud waren, dus we moesten ze een aantal dagen onderbrengen om te herstellen.
Zeven castraties kosten ongeveer € 700, dus we waren blij dat we vorig jaar een genereuze donatie voor voedsel en medische zorg van de stichting Wereldasielen ontvingen om de kosten te dekken.



Sommige reparaties werden uitgevoerd in het HalfWayHouse en tegelijkertijd werden nieuwe stenen hondenhokken met een rand aan de voorkant gemaakt in het oude gedeelte van de omheining. Wat is het nut van stro om ze warm te houden als het overal verspreid ligt. Op deze manier blijft het binnen waar het thuishoort.



Jutta uit Duitsland nam contact met ons op om ons te vragen of we medische dingen zoals verband konden gebruiken. Ja, natuurlijk! Ze heeft al een paar pakketten verzonden, ook met prachtige handgemaakte items om te verkopen op de bazaar.



In februari hadden we onze eerste pubquiz in restaurant Oneiro Zoïs in Dasilio Prinos. We hadden veel plezier en verzamelden meer dan € 300.



In januari vloog Petra met Bobby naar zijn nieuwe familie in Duitsland. In de winter is het moeilijk om vluchtbegeleiders te vinden, we hebben een goedkoop ticket gevonden, dus we hebben hem zelf gebracht. Weer een gelukkige hond en een gelukkig gezin.



Ook Lord en Nora vonden een nieuwe familie en zij zullen binnenkort afreizen.