donderdag 25 augustus 2016

Grotere opvang

De afgelopen 4 jaar is ACT langzaam maar zeker gegroeid en beter bekend geworden. Meer en meer mensen op het eiland weten van ons bestaan, wat resulteert in meer hulpkreten.
Door de weinige opvangfamilies op Thassos en de beperkte ruimte in onze kennel hadden we soms moeite om een hond in nood hulp te bieden. Tot nu toe is dat steeds gelukt, maar we waren bang dat we in de toekomst geen opvang zouden kunnen bieden aan een noodgeval.

Dus na lang overleg hebben we besloten een grotere kennel te bouwen. We vonden een fantastisch stuk land dat we mochten gebruiken, maar het had een goede omheining nodig.
Opnieuw vroegen we Stichting Wereldasielen om financiële hulp en opnieuw steunden ze ons met een geweldige donatie voor de bouwmaterialen.
En we mogen dan niet genoeg opvangfamilies hebben, maar we hebben wel vele vrienden die bereid zijn op ander gebied de handen uit de mouwen te steken. Dus met vele vrijwilligers ruimden we alle rommel op, maakten schoon, repareerden deuren, plaatsten een veilige omheining en toegangsdeuren en speelden we het klaar om het werk in 3 (zeer warme) dagen zo goed als af te hebben.



We willen benadrukken dat het niet onze bedoeling is een asiel te hebben voor elke ongewenste hond. Wij geloven dat mensen zelf hun verantwoording moeten nemen voor hun huisdier en als ze het niet meer kunnen houden, is het hun verantwoording om een ander goed gezin voor hem te vinden. Uiteraard zijn we bereid daarbij te helpen, maar onze opvang is niet bedoeld voor zulke honden. Onze hulp gaat naar honden die op straat aan hun lot zijn overgelaten en daar niet kunnen overleven door ziekte of andere problemen. En we zullen proberen voor elk van hen na herstel een nieuwe familie te vinden.

Allereerst willen we Stichting Wereldasielen bedanken. Zonder hun financiële steun was dit nooit mogelijk geweest.
Maar hetzelfde geldt voor onze helpers. Peter, Hannelore, Grant, Arno, Gitty, Sascha, Lutz, Dirk, Karem, Jürgen, Gisela, Tanja, Sabine, Marcus dank voor jullie enorme inzet!