zondag 7 augustus 2016

Oliver werd Mio

Hoe je ook je best doet, soms gaat iets fout…

In maart 2016 verhuisde Oliver naar zijn nieuwe familie in Duitsland. Alles leek goed te gaan, tot een foto op Facebook ons en Klaus en Claudia alarmeerde: Oliver, inmiddels 8 maanden oud, zag er schokkend mager en lusteloos uit.


Klaus nam direct contact op met de familie, maar stuitte alleen maar op onbegrip: het ging de hond prima, hij neemt alleen geen vet op en krijgt op advies van de dierenarts speciaal voer. Op 16 juli werd Oliver bij de familie weggehaald en zo snel mogelijk naar een dierenarts gebracht. Haar commentaar liet geen twijfel bestaan: "Deze toestand zou Oliver niet veel langer overleefd hebben".


Eenmaal weer in de liefdevolle handen van Klaus en Claudia en op een speciaal dieet, groeide Oliver in nog geen 3 weken van 13 kg (bij een hoogte van 60 cm!) naar 20 kg en langzaam begint hij weer de lol van het leven te zien. Hij is er nog niet, maar hij is op de goede weg en gelukkig heeft hij geen blijvende schade opgelopen.


Claudia besloot de weg naar zijn nieuwe leven kracht bij te zetten met een nieuwe naam: MIO, Kroatisch voor beminnelijk. Een naam die goed bij hem past.

Zijn gedetailleerde verhaal kunt u lezen op de website van Klaus en Claudia (in het Duits):

Hoe kon dit nu gebeuren?!? vraagt u zich af. Was het de schuld van Klaus en Claudia, die hun eigen regel – geen honden te plaatsen bij gezinnen met kinderen onder de 3 jaar – negeerden? Nee. Was het de schuld van (schoon)moeder Marion, die aandrong en beloofde het jonge gezin met raad en daad terzijde te staan? Nee. De enige schuldige is het jonge gezin zelf, dat elke hulp af heeft gewezen en niet in wilde zien dat Oliver's toestand steeds slechter werd.
Helaas is dierenwelzijn geen exacte wetenschap en bestaat altijd een kans dat er iets niet gaat zoals bedoeld.

Wij bedanken Marion heel hartelijk voor haar kordate en moedige optreden, en Klaus en Claudia voor het begeleiden van dit alles namens ACT.

En Mio? Voor Mio wensen wij de allerbeste familie die er bestaat en een lang en gelukkig leven.