dinsdag 2 augustus 2016

Veel nieuwkomers de laatste tijd…

Eerst vond de Nederlandse reisleidster Jolien een hond in zeer slechte toestand in de omgeving van Skala Potamia. Ze was zeer mager, had geïnfecteerde ogen en wonden op haar oren. Jolien nam contact op met ACT en was zo vriendelijk om de hond naar dierenarts Dina in Limenas te brengen. Dina was geschokt door de toestand van de hond, die ook nog eens honderden vlooien had. Het was zo erg, dat besloten werd de hond eerst in bad te doen. Een speedtest toonde aan dat de hond inderdaad Leishmania heeft, zoals al werd vermoed. Naast een vlooien en wormenbehandeling en antibiotica, werd onmiddellijk gestart met een dagelijkse dosis Zylapour tabletten. Toen later de labresultaten binnen kwamen, waren we opgelucht dat alle waarden normaal waren, maar de Leishmania titter was zeer hoog. Het goede nieuws was dat we kunnen starten met een Milteforankuur. Een zeer duur medicijn, dat echter zeer goede resultaten geeft.
Xara, zoals we haar genoemd hebben, is nog een jonge hond, dus we hopen dat ze zich snel herstelt. Voorlopig kan Xara bij Jolien blijven, tot we een plekje voor haar hebben gevonden.


In dezelfde tijd vroeg een Griekse man in Theologos Jackie om hulp. Hij had 2 honden om zijn kippen te "bewaken", maar hij kon zich geen 2 honden meer veroorloven. We bespraken met hem dat ACT de hond kon nemen, als hij bereid was een kleine bijdrage te leveren in de kosten. Aldus geschiedde en we brachten de kleine, een jaar jonge setter voor een check naar de dierenarts. Hij was mager en had luizen (waarschijnlijk van de kippen), maar god zij dank was de Leishmaniatest negatief. Na de gebruikelijke vlo- en worm behandeling brachten we hem naar de kennel, waar hij eerst een tijdje mag aansterken met goed voer voor hij zijn vaccinaties krijgt en later gecastreerd wordt. We noemen hem Woody.


Ten derde werd ere en tijdje terug al een moederhond met puppies in Skala Marion gemeld. Mensen probeerden ze te vangen, maar dat wilde niet goed lukken omdat ze zo bang waren. Toen plotseling een telefoontje: 3 van de puppies waren gevangen! Jackie had inmiddels al haar "puppykwartier" klaargemaakt en haalde de kleintjes op bij dierenarts Nikos. Twee dagen later werden er nog 4 puppies gevangen. Ze zijn ongeveer 2-3 maanden oud en hun naam zal beginnen met een Y. We zullen Jackie maar even de tijd geven om 7 leuke namen te bedenken ;-)


Er staan ons dus flinke dierenartsrekeningen te wachten voor medicijnen, vaccinaties, castraties, microchips etc. Het is duidelijk dat we nu elke donatie goed kunnen gebruiken, groot of klein.

Met al deze nieuwkomers zijn onze pleeggezinnen en de kennel meer dan vol. Hopelijk krijgen we geen nieuwe noodgevallen, want die zullen we niet kunnen helpen tenzij we uitbreiden…